sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Moodlux LED E27 12.5W 1100 lumen

Led valot saapuivat

Markkinoilla on paljon kehuttu ledejä ja niiden erinomaisuutta. Pitihän sitten sellainen ottaa testiin ja katsoa onko puheissa mitään perää. Suurimmaksi ongelmaksi muodostui onneton valoteho joka monessa led lampussa tuntui olevan 700-900 lumenin luokkaa. Sellainen ei minulle riitä ollenkaan kun puhutaan pihalla olevasta valaistuksesta. ESL syttyy taas liian hitaasti.

Ensimmäinen huomio led:eissä oli 0,5 sekunnin hitaampi syttyminen verrattuna halogeeniin. Valo kuitenkin syttyy heti kirkkaasti kovemmallakin pakkasella. Testin pääsin tekemään mukavasti 24 Tammikuuta 05.00 aikaan aamulla. Mittari hipoi -25°C lukemia joka sopii mielestäni hyvin testiin. Pakkanen ei hidastanut ollenkaan syttymistä ja 0,5 sekunnin viiveen voi antaa anteeksi.

Kuvassa vasemmalla voidaan huomata Led:in ja halogeenin ero. Kuvassa vasemmalla on Moodlux led ja oikealla 52w E27 Halogeeni (915lumen)  Ledi  jakaa valoa paljon laajemmin ja värisävy on valkoisempi. Aion jatkossakin pysyä led-valoissa, mutta pihatolpissa pysyn vielä energiansäästölampuissa. Pihatolppiin tulee led-valot heti kun niiden tehot ylittävät 3000 lumenin. Voisihan niitä pihatolppia pystyttää enemmän, mutta tämä on kustannus kysymys. Samanlaiset kartanotolpat maksavat about 80-140€ kappaleelta.



Suosittelen Moodluxin led valoa jokaiselle. Aika näyttää sitten miten luvatut 50.000 tuntia pitää paikkaansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti